DIY Betong lysestaker

God mandag! Da var det igjen duket for ukens DIY. I dette lille prosjektet er hovedingrediensen nok en gang betong! Surprise, surprise. Det er nok ingen hemmelighet at vi i Boligstylisten elsker betong, eller hva? Vi har det på vegg, møbler og pynt. Det er utrolig mye stilig man kan lage selv med betong, og det beste er at mange ting er utrolig enkle å lage også. Personlig er jeg ikke nevneverdig tålmodig med putlearbeid som krever presisjon og teknikk, så dette passet meg midt i blinken! Raskt og enkelt (å lage, ikke å vente på….). Du kan selvfølgelig bruke en annen ønskelig form, men melkekartong fungerte fint. Vi hentet ideen fra bloggen til Ida Røssland HER.

Form (melkekartong), Olje, Betong, Form å blande i, Rørepinne, Saks/Tapetkniv, Lyshylser, Sandpapir.

Slik gjør du:

  1. Klipp av toppen av melkekartongen ut fra hvor høy lysestake du vil ha. La gjerne kartongen være noen centimeter høyere enn du skal fylle opp til.
  2. Smør melkekartongen innvendig med litt olje slik at du lettere kan løsne betongen etterpå.
  3. Bland betongblandingen med vann etter anvisning på pakken, og få bort alle klumper. Bruk heller litt ekstra tid på å røre det helt glatt!
  4. Hell blandingen i formen, så høyt du ønsker.
  5. La det stå i noen minutter før du stikker en lyshylse ned. Dette får du tak i på Panduro. Man kan klare seg med å bruke et lys eller et rør til å lage hullet, men det anbefales ikke (hilsen noen med erfaring).. Det blir nok penest, og mindre arbeid, med en lyshylse. De finnes både til telys og stearinlys.
  6. Deretter er det bare å vente. Og vente. Ooog vente! Drypp litt vann oppi hver dag; da må du vente enda litt lenger, men til gjengjeld får du sterkere betong. Du kan forvente at dette tar cirka 4-5 dager.
  7. Klipp eller skjær bort melkekartongen, puss med sandpapir for å få kantene glatte og mal/spray hvis du vil dekorere de mer!

Hva synes dere? Det er mulig å kjøpe mindre pakker med sement, men hvis du ønsker å lage en del så er det mye bedre å kjøpe en stor sekk, da disse ofte koster mye mindre enn de små posene. Dette er ikke noe dyrt prosjekt; spesielt hvis du lager mange! Prøv deg frem med ulike størrelser og høyder, og tag oss gjerne på Boligstylisten_no på Instagram hvis du prøver det! Her kan du se lysestakene brukt i en av våre stylinger.

Ha en fin kveld videre, kjære lesere 🙂