DIY Knagger i betong

Da var det klart for ukens DIY, og denne uken har vi laget noe fint og praktisk til kontoret! Eller rettere sagt, entreen. Vi har nemlig laget våre helt egne knagger til å henge jakker og vesker på, og det ble vi så fornøyde med at vi selvfølgelig deler fremgangsmåten med dere.

Du trenger mest sannsynlig ikke å kjøpe all verdens – vi hadde det meste i skuffer og skap på kjøkkenet. Ingrediensen er en pose betong (for eksempel denne), som du blander med vann. Ellers trenger du noe til å blande betongen i, en rørepinne og en form; Vi prøvde først med lyspærer, men det viste seg å være umulig å hule de ut og dermed byttet vi over til glass. Uansett hva du velger, bør det ikke være noe du er spesielt glad i, ettersom det skal knuses til slutt! Ellers trenger du noen skruer og gjerne ståltråd eller noe annet som du kan knyte rundt for å armere skruen.

Du trenger: Betong, isboks, rørepinne, glass, skruer, ståltråd, sandpapir:

  1. Gjør klar skruene med ståltråden rundt. Knyt eller surr den slik at du får noen cm med tråd stikkende ut på hver side.
  2. Deretter blander du betongen og rører godt til den får perfekt konsistens uten klumper.
  3. Hell det over i glassene, trykk skruen litt ned og dekk godt til rundt skruen med betong. Betongen skal være fast nok til at skruen ikke synker ytterligere ned.
  4. Prøv å få til en helt jevn overflate, ettersom denne skal inn mot veggen. Det er ikke krise om den er litt ujevn, da den kan files etter at den har tørket (men da helst før den er 100 % herdet).
  5. Så er det bare å vente! Drypp litt vann i hver dag for å få sterkere betong. La det stå og herde i minst 72 timer. Vi lot det stå utendørs og ventet 4 dager før vi knuste glassene. Selv ikke da var de helt ferdig, selv om de hadde stivnet!
  6. Når betongen er ferdig herdet, knuser du glasset, forsiktig! Her er det om å gjøre å ikke ødelegge betongen, kun glasset, så du må selvfølgelig ikke kaste glasset i bakken.. Og ikke minst; knus det i en pose, slik at det ikke flyr glassbiter alle veier! Vi tok det i en pose, og brukte en tang til å slå forsiktig på utsiden av posen, mot glasset, for å knuse det flere steder før vi til slutt fikk fjernet alt glass. Vær forsiktig så du ikke kutter deg; du kan godt bruke hansker om du har det, da det er fort gjort å få små glasskår i fingrene.

Dette er altså resultatet! Vi brukte en fil og litt sandpapir til å få det litt jevnere på den flate siden som skal inn mot veggen, men at den er litt røff i kantene ellers er bare fint!

Dette kan du male, spraymale eller gjøre ingenting med! For å feste det, er det lurt å forborre et hull og deretter skru hele knaggen inn til den sitter perfekt. Voilá! Det kommer selvfølgelig et nytt innlegg når vi har gjort ferdig entréen og fått disse på veggen!

Ønsker dere alle en strålende mandag, og psst;