DIY: Lærhyller / håndtak

Meraki romspray HER – Meraki diffuser HER

ViaMartine poster HER – SögneHOME liten vase HER – SögneHOME stor vase HER

Slik gjør du

For å lage akkurat disse, trengte vi ikke all verdens ettersom Panduro selger ferdige pakker med alt man trenger utenom lærremsene. Dette var de eneste lærremsene Panduro hadde inne da vi var der, men du kan alltids gå andre steder og få tak i ulike farger, lengder og bredder! Vi valgte å ikke klippe noe av disse remsene på 50 cm, så dette er lengden du får uten å klippe de. Håndtakene kan være veldig fine å ha litt kortere også!

Bakpå pakken er det vist hvordan man enkelt kan lage hullene. Det medfølger også et underlag (den svarte sirkelen på bildet over). Alt du skal gjøre er å brette remsen slik du vil, legge den ned på underlaget og banke hullet gjennom med “pinnen”. Vi prøvde først med baksiden av tapetkniven, men innså raskt at vi måtte ha hammer 😉

Når dette er gjort, tar du gjennom “skruen” og låser den på andre siden. Voilá!

Utfordringen med akkurat dette settet er å henge det opp, ettersom det ikke er noen skrue som man kan skru gjennom. Vi løste det ved å tre hyssing gjennom og heller knytte dette fast i spikre på veggen.

Her er det kun fantasien som setter grenser. Vi hadde i utgangspunktet tenkt å bruke en vanlig hylleplanke, men da vi fant en vedkubbe prøvde vi det ut i stedet! Reimene kan også brukes til å oppbevare blader for eksempel; bare rull de sammen og tre de innpå 🙂

Når det gjelder håndtakene, er dette litt vanskeligere! For å illustrere resultatet har vi brukt teip på baksiden. Dette fungerer selvsagt ikke som en løsning for å feste håndtakene. Her vil det beste alternativet være å bruke en valgfri bolt eller skrue (fra for eksempel Clas Ohlson). Denne kan du da skru direkte gjennom døren, og låse med en mutter på andre siden. Da er det nok enklere å bare bruke en hulltang. Resultatet blir cirka slik:

Som sagt er det også veldig fint med litt kortere remser til håndtak! Hva synes dere?

Tag oss på Instagram hvis dere prøver det ut selv! @Boligstylisten_no