DIY: Peg Board

Riktig god helg alle sammen! I dag vil jeg vise dere et DIY-prosjekt jeg har tenkt på en stund. Jeg hadde så lyst på noe nytt og unikt på veggene mine hjemme, noe ikke alle andre har. Kom frem til at jeg ville ha “peg boards”, og etter mye søking på nettet kom jeg frem til at jeg måtte lage det selv. Det var utrolig enkelt, og resultatet ble akkurat slik jeg ønsket. Les videre for å finne ut hvordan jeg laget disse.

Du trenger: Finerplate, hull-/spiralbor, rundstokk, sag, pussepapir, blyant, målestokk, vater

  1. Begynn med å kutte til platene i ønsket størrelse. Vi fikk byggsenteret der vi kjøpte finerplatene til å kutte platene for oss.
  2. Mål opp og tegn alle steder på platen der du ønsker å bore.
  3. Bor hullene og kutt til rundstokken i ønsket lengde.
  4. Lag hylleplater i ønsket lengde.
  5. Puss vekk blyantstrekene med pussepapir. Puss lett over hjørner, kanter og andre eventuelle ujevnheter.
  6. Vatre brettene og heng dem opp på veggen.
  7. Stikk rundstokkene i hullene på ønskede plasser og legg på plass hylleplatene.

Du må gjerne prøve litt forskjellige borer og størrelser før du blir fornøyd. For oss fungerte det best med spiralbor og øyemål.

Vi ønsket ikke hull alle steder i rutenettet vårt, så her droppet vi å bore. Her er det bare fantasien som setter grenser. Det var heller ikke ønskelig med rundstokker i hvert hull. Prøv deg frem.

Foto: @julieromslo

Hva syns dere om peg boardene? Kunne du også tenke deg å lage dine egne? Jeg skal i hvert fall lage en til som skal være mye større enn disse. Gleder meg allerede!