DIY: Tøymykner

God dag! Nå har vi laget noe ganske lurt; tøymykner-ark som kan brukes igjen og igjen! Miljøvennlig, billig, allergivennlig og enkelt. Vi forklarer oppskriften steg for steg.

Du trenger: Kluter, tett glass, blandebolle, 7 % eddik og essensiell olje.

Slik gjør du:

  1. Klipp opp kluter til ønsket størrelse. Jeg kjøpte en 10-pakning til under 20 kroner på dagligvarebutikken.
  2. Lag en blanding av eddik og essensiell olje. Her kan du bruke den lukten du selv foretrekker. Jeg kjøpte eukalyptus-olje på apoteket til litt over hundrelappen. Eddik er en naturlig tøymykner som fungerer helt supert til dette formålet! Det ødelegger ikke klærne, og renser maskinen. Jeg har brukt dette selv lenge!
  3. Legg klutene oppi et tett glass, og fyll på med blandingen! Ikke helt til topps, men litt over halvparten. Lukk glasset og vend det en gang for å dekke alle klutene.

Slik bruker du den:

  1. Ta opp en klut og klem ut overflødig væske.
  2. Kast den inn i tørketrommelen sammen med klærne.
  3. Når klærne er ferdig, legger du kluten tilbake i glasset, så den kan brukes igjen!

Jeg elsker å bruke dette, og benytter disse hver gang jeg bruker tørketrommelen. Det eneste negative er at de ikke reduserer statisk elektrisitet, som enkelte klær kan ha voldsomt mye av etter en runde i tørketrommelen. Gi en lyd om dere prøver det, og fortell hva dere synes! 😀 Trenger du noen andre tips til vaskerommet? Her er en video som viser hvordan en travel seksbarnsmor har organisert sitt!