Slik får du hotellfølelsen på soverommet

Det er noe med hotellrom som gir en ro i sjelen. Joda, litt av grunnen må nok tillegges det faktum at det er gjerne er forbundet med ferie. Men flotte hotellrom er også ofte innredet på en harmonisk måte som får deg til å slappe av. Soverommet skal være en frisone for god søvn og avslapping, og med enkle grep kan du forvandle soverommet ditt til å gi deg den samme følelsen. Vi gir deg tipsene i dette innlegget!

Bilde

Mal en fondvegg

Å male veggen bak sengen er en favoritt hos meg. Litt maling kan gjøre underverker! Et malingsspann og -kost, litt musikk og kanskje en god venn er alt som skal til. Og en liten dose tålmodighet, da. (Kan noen vennligst finne opp maling som tørker med en gang?)

Kjøp eller lag en hodegavl

Ikke helt nødvendig hvis du har en fondvegg, men fortsatt veldig fint og ikke minst behagelig. Hodegavler kan kjøpes mange steder, eller lages selv! Eksempler på hvordan å lage det selv finner du her, her og her.

Vegglamper

.. eller bordlamper, så klart! Personlig er jeg veldig glad i vegglamper, da det ser ryddig ut og frigjør plass på nattbordet, men det er smak og behag.

Nattbord på hver side av sengen 

Dette er selvfølgelig veldig praktisk dersom man er to i sengen! Men selv hvis du bor alene, gir det et symmetrisk uttrykk som bidrar til å gi den litt eksklusive følelsen. HER finner du et stilig nattbord fra Bloomingville som akkurat nå er 30 % avslag på!

Lange, heldekkende gardiner

Du trenger ikke ha store og lange vinduer for å få til dette. En gang var vi hos en stylingkunde som hadde helt normale vinduer, men likevel hadde hengt opp lange gardiner som kunne dekke hele veggen. Det var utrolig stilig og en viktig bidragsyter til luksusfølelsen!

Lukket oppbevaring

En viktig del av å føle seg avslappet er å ikke være omringet av rot. Det finnes mange flotte kommoder og systemer som bidrar til å holde rotet ute av synet. Personlig er jeg veldig fan av å sette flere lave kommoder ved siden av hverandre langs en vegg. Oppå kan du ha puter og bruke det til en avslappingssone, eller for eksempel henge opp bilder på veggen over?

Hotellputer og deilig sengetøy

Noe av det beste med hotellrom må jo være de store og små putene, og det behagelige sengetøyet. Velg sengetøy som ikke blir klamt, gå for naturlige fibre i stedet for syntetiske. 100 % bomull og/eller lin. Jeg har kjøpt mye billig sengetøy gjennom årene, og det åpnet seg en ny verden for meg da jeg ble oppmerksom på hvor store forskjeller det er i kvalitet. Det trenger ikke å være så dyrt, men god kvalitet på sengetøyet gjør virkelig underverker for søvnen! Og det er ikke noe poeng i å investere tid og penger i å gjøre soverommet luksuriøst, hvis du ligger i klamt og ubehagelig sengetøy… HER finner du også et nydelig sengeteppe i lin å hive over sengen. Et superfint utvalg av putetrekk finner du HER.

Tag oss gjerne i dine bilder på Instagram med @boligstylisten_no, enten det er gjør-det-selv-prosjekter eller interiørbilder! Ha en nydelig dag 🙂