7 Tips Til Å Henge Opp Bilder

Siden vi nå har poster week med 30% avslag på alle postere og veggpynt, får dere her 7 tips til å henge opp bilder! Tipsene er funnet på Dinside. Her finner du alle posterne på bildene under. Disse fra Anna Bülow er bare helt nydelige, og vi klarer ikke bestemme oss for hvilke vi liker best. Kjør på med ulike størrelser og motiver for å tilføre rommet det lille store ekstra. Kanskje du også vil prøve ut veggpynt i bomull fra House Doctor?

henge opp bilder på veggen

7 Tips Til Å Henge Opp Bilder På Veggen

  1. Ikke heng bildene for høyt på veggen; gå ut fra øyehøyde slik at blikket treffer omtrent i bildets sentrum.
  2. Har du mange bilder som skal henges opp, velg gjerne ensfargede vegger – mønstrete tapeter er mer krevende.
  3. Det kan være en fordel å gruppere bilder som har noe felles: Det kan være størrelsen på bildene, felles fargeskala, eller samme tema i motivet.
  4. Bildeopphenget skal balansere; bildene bør veie omtrent like mye på hver side av et tenkt midtpunkt. Tung i denne sammenheng betyr mørk og stor, mens lett betyr lyst motiv og lite format. Poenget er å skape harmoni.
  5. Sett bildene tett sammen, ikke la avstanden mellom bildene bli for store. La det være luft og bare vegger innimellom.
  6. Om du skal henge opp bilder over hverandre, heng gjerne de største og de tyngste motivene nederst.
  7. La bilder i grupper rette seg etter faste linjer, som rett underkant, rett overkant, rette kanter rundt en komposisjon med mange bilder, eller en rett linje gjennom motivene i bildene.

Glem heller ikke å tenke over belysningen; lek deg med lyset mot bildene til de blir fremhevet på riktig måte, og du finner den stemningen du er ute etter. Husk å tagge oss på Instagram @Boligstylisten_no, slik at vi får se resultatene dine ♥

Foto: Jarle Kysnes @el_rajk