Stylistens tips til et koselig barnerom

Jeg kjenner nesten på litt verpesyke når jeg ser disse bildene – bare for å kunne innrede mitt eget barnerom! Det får imidlertid vente noen år til, men heldigvis får jeg bli med og se mange skjønne rom innredet av våre flinke stylister. Vi får stort sett over gjennomsnittet respons på bilder av barnerom, og det forstår jeg jo inderlig godt! Det er mange som har spørsmål om tips til innredning av nettopp dette, og derfor har jeg spurt vår knalldyktige boligstylist Julie om hennes beste tips! Hun var ikke vanskelig å be, og tipsene hennes finner du under. Lurer du på noe mer spesifikt er det bare å legge igjen en kommentar her eller på vår Instagram!

Julies tips til innredning av barnerom

Farger

Personlig synes jeg det er fint å holde fargevalg kjønnsnøytralt på barnerommet. Å holde veggene duse og nøytrale løfter interiøret. Dette gir rom for å ha det litt gøy med møbler, leker, tekstiler og dekor. Jeg synes alt fungerer så lenge det er en sammenheng, en slags “rød tråd” om du vil. Bestem deg for fargevalg på møblene og hold deg til disse fargene på både seng, kommoder, klesskap, knagger og stoler. Grått og farger fra naturen syns jeg er en fin og varm kombinasjon til barnerommet som kan passe både til jenter og gutter. Gå for eksempel for en grå barneseng sammen med skapdører i samme farge. Finner du ikke dette kan du alltids male selv. Heng opp noen fine treknagger på veggen og plasser leker av tre rundt i rommet på hyller og gulv. Velg gjerne også en god lenestol med treben. 

Tekstiler

For at rommet skal mykes opp er jeg glad i deilige tekstiler i forskjellige stoffer. Ikke vær redd for å innrede med tekstiler du normalt sett ikke ser så ofte på barnerom. Ta inn en skinnpute som matcher setet på lekebilen eller håndtakene på klesskapet, ullpledd, tøffe bamser og puter med motiv. 

Oppbevaring

Det viktigste du gjør på barnerommet for å skape et rom som står i stil til resten av boligen, men som også passer et barn, er å ha mye oppbevaring til de fargerike barnelekene. Lag gjerne en koselig lesekrok til barnet med smart oppbevaring under. Her er det god plass til å gjemme vekk bøker, leker og annet rot. Det kan også være stilig å ha smarte oppbevaringskurver på rommet, både som en del av interiøret, men også for å gjemme vekk rot. Dette vil også gjøre det gøy for foreldre og barn å holde rommet ryddig. 

Har barnet et ekstra stort barnerom ville jeg satt inn et tipitelt. Dette gir barnet et sted å gjemme seg vekk, leke i fred og la fantasien løpe. Fyll på med en miks av myke og røffe tekstiler, samt en stabel med favorittbøkene. 

Ikke glem veggene

Til slutt vil jeg påpeke bilder og pynt på veggene. Jeg syns det er fint med en variasjon av personlige bilder, plakater og girlandere. Jeg ser helst at man holder seg unna de mest fargerike plakatene med det nyeste fra Disney, og heller går for motiver som naturen, en fin tekst eller noe annet som harmonerer med rommet. 

Vil du ha tips til fine farger til barnerom? Her kommer en liste over Jotun sine farger jeg liker til nettopp det;

  • Hvit Poesi
  • Hvit Lin
  • Grå Harmoni
  • Minty Breeze 
  • Soft Mint 
  • Smooth White 

Som du ser er jeg kanskje over gjennomsnittet glad i grønne toner. Ikke vær redd for å gå litt mørkt. Jeg syns det er utrolig fint å gå for noe litt utenom det “vanlige” – noe andre ikke forventer. Prøv deg frem, jeg er sikker på at det blir utrolig lekkert! Under er en kollasj med noen elementer som kan passe fint inn i et barnerom – kanskje du finner noe du trenger? Alt er linket under bildet!

Barnerom avbildet er stylet av oss, men det er flinke Jarle Kysnes (@el_rajk) som står for foto.

Nr: 1. HER. 2. HER. 3. HER. 4. HER. 5. HER. 6. HER. 7. HER. 8. HER. 9. HER. 10. HER. 11. HER.